چگونه متوجه شویم شماره کارت ما لو رفته است یا نه؟

چگونه متوجه شویم شماره کارت ما لو رفته است یا خیر

  
 برای این کار کافیست شماره کارت خود را در جستجو گر گوگل تایپ کنید در صورتی که کارت شما هم در لیست کارتهای لو رفته باشد گوگل آنرا در وبلاگ خسرو زارع فرید پیدا میکندو یا میتوانید به وبلاگ مورد نظر به آدرس زیر مراجعه کنید
http://ircard.blogspot.fr/

اطلاعات۱۰ بانک لو رفت!

اطلاعات۱۰ بانک لو رفت!


هک اطلاعات

 به نقل از همشهری‌آنلاین:اطلاعات الکترونیکی ۱۰ بانک لو رفت؛ شرکت “ف.ا” اطلاعات را درز داد؛ هجوم شهروندان به عابربانک‌ها، وجود بیش از ۱۲۲ میلیون و ۵۰۰ هزار کارت بانکی؛ بانک مرکزی معاون فناوری ندارد؛ جدیدترین اطلاعات دریافتی از شوک جدید و الکترونیکی بانکی است.

اطلاعیه بانک مرکزی برای تغییر رمز کارت‌های بانکی، موضوع سوء استفاده از کارت‌ها را جدی تر کرده است. در پی آن بسیاری از بانک‌ها به ویژه بانک‌های خصوصی با ارسال پیامک‌هایی به مشتریان خود خواستار تغییر رمز کارت‌های بانکی خود شده‌اند.

علاوه بر اطلاعیه بانک مرکزی، بانک‌های ملت، کارآفرین، اقتصاد نوین، سامان و برخی دیگر از بانک‌ها پیامک‌هایی را به مشتریان ارسال و یا اطلاعیه‌هایی را منتشر کرده‌اند.

اطلاعیه و پیامک‌های بانک‌ها

بانک مرکزی در اطلاعیه‌ای به دارندگان کارت‌های اعتباری هشدار داد، در پی بروز برخی شایعات در فضای مجازی و به منظور ارتقای سطح ایمنی، ایجاد محدودیت در دسترسی غیرمجاز در شبکه کارتی کشور و حفاظت مشتریان در مقابل مخاطرات احتمالی ناشی از آن، به بانک‌های کشور ابلاغ شده ضمن اعلام مراتب به دارندگان کارت‌هایی که طی چند ماه گذشته رمزخود را تغییر نداده‌اند، با مراجعه به خودپردازها یا شعب بانک مربوطه نسبت به تغییر رمز کارت اقدام نمایند.

ضمن پوزش از برخی مشتریان بانک‌ها که ناچار به تغییر اجباری رمز خود هستند، لازم به ذکر است اتخاذ این تمهیدات صرفا به منظور ارتقای سطح ایمنی کارت‌ها صورت پذیرفته و درادامه توصیه‌های قبلی این بانک و بانک‌های کشور مبنی بر رعایت نکات ایمنی در خصوص نگهداری و کاربری کارت‌ها به مشتریان اکیدا توصیه می‌شود، حداقل هر ۳ ماه یک بار نسبت به تغییر رمز اول و دوم (اینترنتی) کارت خود اقدام نموده و از قراردادن رمزهای کارت در اختیار اشخاص دیگر تحت هر عنوان جدا اجتناب کنند.

برخی از منابع خبری مطرح می‌کنند که این اقدامات امنیتی و انتشار اطلاعیه‌ها در پی موضوع احتمال سوء استفاده از ۳ میلیون کارت بانکی توسط فردی صورت گرفته است، اما برخی از مسئولان بانکی مطرح می‌کنند که انتشار اطلاعیه‌ها به منظور تغییر رمز کارت‌های بانکی موضوع جدیدی نیست و بانک‌ها همواره به مشتریان خود این موضوع را هشدار می‌دهند.

شرکت “ف.ا” اطلاعات بانکی را لو داد

اطلاعات رسیده نشان می‌دهد: اطلاعات بانکی از شرکت الکترونیکی “ف. ا” به بیرون درز پیدا کرده است. ماجرا این گونه روایت شده است که در پی اخراج یکی از مدیران این شرکت به دلیل اختلاف با مدیریت، این مدیر دیروز شنبه این اطلاعات بانکی را افشا کرده است تا نشان دهد در این شرکت عدم امنیت اطلاعات و روابط ناصحیح در بخش نظارتی سیستم بانکی وجود داشته است.

بررسی‌ها حاکی از آن است که در پی این ماجرا، اطلاعات بانکی ۱۰ بانک کشور لو رفته است.

بانک مرکزی معاون فناوری ندارد

این اتفاقات جدی در نظام بانکی کشور در حالی مشتریان بانکی و دارندگان کارت‌ها را نگران کرده است که بانک مرکزی هم اکنون معاون فناوری ارتباطات و اطلاعات ندارد و مشخص نیست در صورت سوء استفاده احتمالی از حساب‌های بانکی چه کسی پاسخگو است و ضرر و زیان مشتریان را چه کسی تقبل خواهد کرد.

هجوم به خودپردازها

ارتقای امنیت کارت‌های بانکی با صدور اطلاعیه و افزایش نگرانی‌های مردم به موضوعی تبدیل شده است که مسئولان بانک مرکزی به عنوان نهاد ناظر باید پاسخگوی آن باشند و برای افزایش کیفیت کارت‌ها اقدام نمایند.

مشاهدات مهر حاکی از هجوم مردم به خودپردازهای بانکی برای تغییر رمز کارت‌های بانکی است و مردم نگران سوء استفاده از حساب‌های خود هستند.

یکی از افرادی که برای برداشت پول به یکی از دستگاه‌های خودپرداز مراجعه کرده بود گفت: کارت‌های بانکی از اعتبار لازم برخوردار نیستند و نظام بانکی هر چند وقت یکبار باعث نگرانی مردم می‌شود.

یک مقام آگاه در بانک ملی گفت: این بانک همواره به مشتریان خود حتی از طریق دستگاه‌های خودپرداز برای تغیر رمز هشدار می‌دهد و در اطلاع رسانی صحیح به مردم در این زمینه مدعی است.

وی با بیان اینکه تاکنون گزارشی مبنی بر سوء استفاده از کارت‌های بانک ملی گزارش نشده است، عنوان کرد: اقدام اخیر بانک مرکزی در پی انتشار اطلاعیه بانک ملی برای جلوگیری از سوء استفاده کارت‌های بانکی صورت گرفته است.

وی افزود: تغییر دوره‌ای رمز کارت‌های بانکی هر دو ماه یکبار به مشتریان توصیه می‌شود و این رمزها نباید دائمی باشد، بانک مرکزی از مشتریان بانکی بابت تغییر رمز پوزش خواسته است اما این کار باید توسط مشتریان انجام شود.

بانک ملی ایران در اطلاعیه خود در این زمینه آورده است: یکی از حربه‌های اصلی کلاهبرداران اینترنتی، هدایت کاربران پرداخت‌های الکترونیکی به سمت سایت‌های مشابه سایت اصلی و ذخیره کردن اطلاعات شخصی کاربر و سوء استفاده بعدی از این اطلاعات است.

بر این اساس لازم است هنگام استفاده از درگاه‌های پرداخت الکترونیکی، کاربران از طریق کنترل محتوای آدرس بار ( Address Bar) مرورگر ( Browser) خود مطمئن شوند از پروتکل امن https به جای پروتکل ناامن http استفاده می‌شود و در عین حال کاربران حتماً از صفحه کلید مجازی موجود در سایت برای ورود اطلاعات بهره برند.

همچنین سیستم‌های مورد استفاده در تراکنش‌های مالی، حتماً باید دارای نرم افزارهای ضدویروس (Anti virus) و ضد جاسوسی(Anti Spy) بوده، ضمن اینکه سیستم عامل و نرم افزارهای مذکور باید به روز باشد. کاربران برای پرداخت‌های الکترونیکی بهتر است از رایانه‌های شخصی به جای رایانه‌های موجود در اماکن عمومی و کافی‌نت‌ها استفاده کنند.

حفظ اطلاعات محرمانه شخصی کاربری به شرح نام کاربری (User Name)، کلمه عبور (Password )، رمز دوم کارت و cvv2 و پرهیز از ارسال آنها به صورت نامه الکترونیکی و پیام کوتاه، تعویض فوری کلمه عبور و رمز دوم کارت در صورت افشای عمدی یا غیرعمدی آنها و تعویض کلمات عبور در فواصل حداکثر یک ماهه از دیگر تأکیدات بانک ملی ایران است.

ضمنا لازم است کاربران در انتخاب کلمه عبور و رمز دوم کارت دقت کافی را داشته باشند، بدین صورت که کلمات عبور به صورت ترکیبی از حروف کوچک و بزرگ و اعداد و علائم مجاز انتخاب شوند.

تا پایان اسفند سال ۹۰ در مجموع کارت‌های بانکی ۲۸ بانک کشور ۱۲۲ میلیون و ۵۶۲ هزار و ۵۸۸ مورد بوده است که از این تعداد، ۳۱ میلیون و ۳۵۶ هزار و ۶۷۶ کارت به تهران و ۹۱ میلیون و ۲۰۵ هزار و ۹۱۳ کارت به سایر استانها مربوط می‌شود.

کدام گوشی مناسب تر است؟

بررسی گوشی دوسیم‌کارته موسیقایی
کدام گوشی مناسب تر است؟


گوشی دو سیم‌کارته x۲-۰۲ نوکیا که در لیست گوشی‌های ارزان‌قیمت قرار دارد با استقبال خوبی از سوی کاربران تلفن همراه روبه‌رو شده است. این گوشی نوکیا x۲-۰۲ نام دارد که دارای طراحی ساده با امکاناتی مناسب است. گوشی‌های دوسیم‌کارته در سری مدل‌های Asha نیز جایگاه خاصی دارند. این گوشی جمع و جور کوچک‌ترین گوشی موجود در بازار محسوب می‌شود. در گوشی‌های معمولی در درجه دوم اهمیت به زیبایی ظاهری توجه می‌شود و سهولت استفاده از گوشی اهمیت بیشتری دارد. علاوه بر این، وجود دو محل سیم‌کارت تا حدودی طراحان را محدود می‌کند. ابعاد این گوشی ۲/۱۱۲ در ۳/۴۷ در ۱۵ میلیمتر و وزن آن ۷۱ گرم است و هم‌اکنون در رنگ‌های طوسی، قرمز، نارنجی، بنفش و آبی در بازار موجود است. صفحه نمایش از خوانایی لازم زیر نور خورشید برخوردار است و صفحه کلید کاراکتری این گوشی در مقایسه با نوکیاX۱-۰۱ تا حد زیادی ارتقا یافته است. از آنجایی که x۲-۰۲ نوکیا به منوی سری ۴۰ مجهز است یک کلید حرکتی نیز وجود دارد که مرکز آن برای تایید انتخاب به‌کار می‌رود. سوکت صوتی ۵/۳ میلیمتری، پورت استاندارد MicroUSB و سوکت شارژر دو میلیمتری نوکیا در بالای گوشی وجود دارد. این گوشی از طریق USB شارژ نمی‌شود. به طور کلی کیفیت ساختار گوشی رضایت‌بخش است، اگرچه برعکس قاب مات پشت گوشی، قاب جلوی این مدل نوکیا براق است و اثر انگشت را نشان می‌دهد. این گوشی مانند سایر مدل‌های معمولی نوکیا، چراغ قوه ندارد. صفحه نمایش ۲/۲ اینچ QVGA با توجه به رده پایین قیمت برای این گوشی، کیفیت بالایی دارد و زوایای دید و خوانایی آن بسیار مطلوب است. صفحه کلید عددی دارای کلیدهای جداگانه است که ساختار مناسبی دارند و به خوبی واکنش نشان می‌دهند. x۲-۰۲ نوکیا دارای ششمین نسخه سری ۴۰ است. صفحه نمایش Standby فعال یک طرح و نشان تجاری برای صفحه محسوب می‌شود که اگر تاکنون از گوشی نوکیا استفاده کرده باشید با آن آشنایی دارید.

محل دومین سیم‌کارت در کنار گوشی به راحتی قابل دسترسی است و در زمان روشن بودن گوشی می‌توان این سیم‌کارت را جابه‌جا کرد. x۲-۰۲ نوکیا از قابلیت‌های خوبی برای پیام‌رسانی برخوردار است. این گوشی ازMMS، SMS، پیام‌های صوتی، فلش و ایمیل پشتیبانی می‌کند. صفحه کلید X۲-۰۲ سرعت کافی برای تایپ را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. نرم‌افزار پخش موسیقی در نوکیا X۲-۰۲ از فرمت‌های بسیاری پشتیبانی می‌کند که شامل WAV، WMA، MP۳ و eAAC+ می‌شود. نوکیا X۲-۰۲ دارای یک دوربین دو مگاپیکسل با کانون ثابت است که حداکثر وضوح آن ۱۶۰۰ در ۱۲۰۰ پیکسل است. ماشین حساب این مدل نوکیا دارای دو نسخه معمولی و پیشرفته است. مبدل واحد در بالای لیست سایر نرم‌افزارها مشاهده می‌شود. قابلیت دوسیم‌کارته و پشتیبانی از دو حالت آماده به کار، نرم‌افزار مدیریت سیم‌کارت با تنظیمات اختصاصی برای حداکثر پنج سیم‌کارت، ششمین نسخه سری ۴۰، نرم‌افزارهای فیس‌بوک و توییتر، نسخه بلوتوث باA۲DP و پورت استاندارد MicroUSB از مزیت‌های این گوشی به شمار می‌آید. از معایب این گوشی می‌توان به عدم پشتیبانی از ۳G، امکانات محدود عکاسی و فیلمبرداری و عدم برخورداری از چراغ قوه اشاره کرد.

اینترانت چیست؟

اینترانت چیست؟


اینترانت شبکه‌ای رایانه‌ای است که از زبان مشترک ارتباطی شبکه جهانی اینترنت برای تبادل داده‌ها استفاده می‌کند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران،تمام خدمات اینترنت، از جمله پست الکترونیکی، تار جهان‌گستر، انتقال فایل (FTP)، گروه‌های خبری و تله کنفرانس را در شبکه‌ای اختصاصی برای استفاده‌کنندگان مشخص آن شبکه ارائه می‌دهد و لزومآ به اینترنت متصل نیست. تفاوت اساسی میان شبکه اینترانت و سایر شبکه‌ها در آن است که این شبکه بر اساس پروتکل‌های اینترنت نظیر TCP/IP و HTTP شکل می‌گیرد.

هدف اصلی از نصب اینترانت‌ها تسهیل ارتباطات و به اشتراک گذاشتن منابع - اعم از سخت‌افزاری - است؛ که به اشتراک گذاشتن منابع اطلاعاتی نقش عمده‌ای در این نظام دارد.

تاریخچه:
اینترانت خود تاریخچه‌ای مستقل ندارد، زیرا یکی از دستاوردهای اینترنت به‌شمار می‌رود و در واقع چند سالی پس از آنکه اینترنت پا به عرصه جهانی گذاشت، اینترانت و اکسترانت نیز پدید آمد.

در ایران، از اواسط سال ۱۳۷۴ که نرم‌افزار سیستم عامل شبکه (NT SERVER) شرکت رایانه‌ای نت اسکیپ (Netscape) وارد کشور شد، به سبب سهولت نصب اینترانت‌ها بر روی این سیستم عامل شبکه، نصب اینترانت‌ها آغاز گردید و از آن زمان تاکنون، این جریان در دنیا و ایران رشد فزاینده‌ای داشته است. به‌طور مثال، وزارت کشاورزی ایران در همان سال توانست از خدمات شبکه اینترنت استفاده کند.
کاربردها. اطلاع‌رسانی، ارتباطات، بازاریابی و فروش، آموزش از راه دور، کار از راه دور، تصمیم‌گیری بهینه مدیریت بانکداری و اقتصاد و کار و کاریابی، کاربردهای اصلی اینترانت‌ها هستند. در زمینه اطلاع‌رسانی با توجه به قابلیت چند رسانه‌ای‌ها و ارائه اطلاعات روزآمد، می‌توان به ارائه اطلاعات در زمینه‌های مختلف از جمله نشریات، اطلاعیه‌ها، بخشنامه‌ها، پرونده‌های کاری، اطلاعات تخصصی، اطلاعات مشتریان، رقبا و کاربران، اخبار، و جز آن اشاره کرد. ارائه الکترونیکی این اطلاعات خود موجب کاهش استفاده از کاغذ می‌شود و در نهایت کاهش هزینه و زمان را برای شرکت‌ها به دنبال خواهد داشت. از این روش می‌توان برای توزیع اطلاعات به‌دست آمده از اینترنت استفاده کرد.

در زمینه ارتباطات، اینترانت‌ها باعث تسهیل ارتباطات میان اعضای یک سازمان با مشتریان و رقبا و سازمان‌های بیرونی خواهند شد که به‌طور نمونه می‌توان به جمع‌آوری نظرات، شکایات، و آگاه کردن مدیران از مسائل را نام برد؛ یا ارتباط افراد هم اندیشه در موضوعات خاص که خود باعث ایجاد نوآوری‌ها، خلاقیت‌ها، و ابتکارها در زمینه‌های مختلف می‌شود.

در زمینه بازاریابی و فروش می‌توان تبلیغات جهت معرفی محصولات، در نهایت سفارش از مشتری، دریافت پیشنهادات و انتقادات از مشتری، انجام و پیگیری عملیات فروش، ارائه خدمات پس از فروش، انجام هماهنگی‌های لازم با مشتری و گزارش پیشرفت سفارش به مشتری و به‌طور کلی فروش از راه دور را نام برد .

افزایش سرعت دانلود فایل


 
در اینجا به معرفی یک روش جالب و موفق برای افزایش سرعت دانلود در اینترنت می پردازیم قابل توجه افرادی که هنوز سرعتهای کم Dial Up را هنوز تحمل می کنند. برای انجام این کار، در دسکتاپ، کلیک راست کرده و وارد گزینه Properties شده و سپس در پنجره desktop وارد گزینه customize desktop شوید و سپس منوی Web را انتخاب کنید و به بخش properties بروید .

در تب Download گزینه limit hard-disk usage for this page to را فعال کرده و عدد آن را زیاد کنید. این ترفند جالب و مخفی در رابطه با ویندوز XP است و واقعا سرعت دانلود را افزایش می دهد.

اتمام پشتیبانی مایکروسافت از ویندوز XP و Office 2003

اتمام پشتیبانی مایکروسافت از ویندوز XP و Office 2003

مرجع : سایت خبری همکاران سیستم

ایتنا- مایکروسافت به کاربران ویندوز اکس‌پی و نرم‌افزارهای آفیس ۲۰۰۳ هشدار داده است که در تاریخ ۸ آوریل ۲۰۱۴ رسماً به پشتیبانی خود از این محصولات پایان خواهد داد.



شرکت مایکروسافت اعلام کرده است قصد دارد پشتیبانی خود را از سیستم‌عامل ویندوز اکس‌پی و مجموعه نرم‌افزاری آفیس ۲۰۰۳ متوقف کند.

به گزارش ایتنا به نقل از همکاران‌سیستم، هدف غول نرم‌افزاری جهان از این اقدام ترغیب کاربران به استفاده از سیستم عامل ویندوز ۷ و آفیس ۲۰۱۰ اعلام شده است.

به گزارش وب‌سایت eweek مایکروسافت به کاربران ویندوز اکس‌پی و نرم‌افزارهای آفیس ۲۰۰۳ هشدار داده است که در تاریخ ۸ آوریل ۲۰۱۴ رسماً به پشتیبانی خود از این محصولات پایان خواهد داد. این شرکت تصمیم گرفته است پشتیبانی‌های بلندمدت خود از این دو محصول را نیز در سال ۲۰۱۷ به پایان برساند.

استلا چرنیاک یکی از مدیران شرکت مایکروسافت در این باره گفته است: «ویندوز اکس‌پی و آفیس ۲۰۰۳ در زمان خود محصولات نرم‌افزاری مهمی بودند، اما حالا محیط فناوری تغییر کرده است. فناوری به تحول خود ادامه می‌دهد و نیازها و انتظارات مردم نیز به موازات آن تغییر می‌کند.

کاربران امروزی فناوری‌هایی می‌خواهند که متناسب با سبک کاری و شخصی آنها باشد و آنها را در هر زمان و مکانی خلاق نگه دارد. کسب‌وکارهای مختلف نیز نیاز مبرمی به حمایت و تقویت امنیت داده‌هایشان دارند.»

چرنیاک ضمن دعوت از کاربران و کسب‌وکارهای مختلف به استفاده از سیستم‌عامل ویندوز ۷ و آفیس ۲۰۰۷ گفته است: مایکروسافت از زمان عرضه سیستم‌عامل ویندوز ۷ تاکنون بیش از ۵۲۵ میلیون نسخه از آن را فروخته است.
وی استفاده از این دو محصول را عامل افزایش بازدهی و امنیت در کسب‌وکارهای مختلف دانسته است.

توهین به امام خمینی (ره) در سیما


توهین به امام خمینی (ره) در سیما

ندای انقلاب: سه شنبه شب شبکه نمایش با پخش فیلمی آمریکایی به نام "سوسیس کانادایی "توهین بیشرمانه ای به حضرت امام خمینی(ره)بنیانگذار انفلاب اسلامی ایران نمود.

در صحنه ای از این فیلم تصویر حضرت امام(ره)در کنار دیکتاتورهای دنیا نمایش داده می شود!و بازیگر فیلم نیز سخنانی ناشایست را به زبان می راند!

شبکه نمایش از شبکه های تازه تاسیس تلویزیون است که ظاهرا نظارت چندانی به محتوای آن ندارند. ظاهرا بقایای باند پورزند که سالها پیش با آنها برخورد شد همچنان درتلویزیون جمهوری اسلامی فعال هستند!

منبع : سایت  شفافhttp://www.shafaf.ir/fa/news/107148/توهین-به-امام-خمینی-ره-در-سیما

نماینده مجلس: به جای یارانه نقدی، گاو و گوسفندبه روستاییان بدهید

نماینده مجلس: به جای یارانه نقدی، گاو و گوسفند به روستاییان بدهید

gps چیست ؟

gps چیست ?
 
GPSچیست ؟ GPS شامل 24ماهواره است که دور زمین در گردش هستند سیستم محل یابی جهانی (Global Positioning Systems)، بک سیستم راهبری و مسیریابی ماهواره ای است که از شبکه ای با 24 ماهواره تشکیل شده است. این ماهواره ها به سفارش وزارت دفاع ایالات متحده ساخته و در مدار قرار داده شده اند. این سیستم در ابتدا برای مصارف نظامی تهیه شد ولی از سال 1980 استفاده عمومی آن آزاد و آغاز شد. خدمات این مجموعه در هر شرایط آب و هوایی و در هر نقطه از کره زمین در تمام ساعت شبانه روز در دسترس است. پدید آوردنگان این سیستم، هیچ حق اشتراکی برای کاربران در نظر نگرفته اند و استفاده از آن رایگان است. GPS چگونه کار می کند؟

ماهواره های این سیستم، در مداراتی دقیق هر روز 2 بار بدور زمین می گردند و اطلاعاتی را به زمین مخابره می کنند. گیرنده های GPS این اطلاعات را دریافت کرده و با انجام محاسبات هندسی، محل دقیق گیرنده را نسبت به زمین محاسبه می کنند. در واقع گیرنده زمان ارسال سیگنال توسط ماهواره را با زمان دریافت آن مقایسه می کند. از اختلاف این دو زمان فاصله گیرنده از ماهواره تعیین می گردد. حال این عمل را با داده های دریافتی از چند ماهواره دیگر تکرار می کند و بدین ترتیب محل دقیق گیرنده را با اختلافی ناچیز، معین می کند. گیرنده به دریافت اطلاعات همزمان از حداقل 3 ماهواره برای محاسبه 2 بعدی و یافتن طول و عرض جغرافیایی، و همچنین دریافت اطلاعات حداقل 4 ماهواره برای یافتن مختصات سه بعدی نیازمند است.

با ادامه دریافت اطلاعات از ماهواره ها گیرنده اقدام به محاسبه سرعت، جهت، مسیرپیموده شده، فواصل طی شده، فاصله باقی مانده تا مقصد، زمان طلوع و غروب خورشید و بسیاری اطاعات مفید دیگر، می نماید. ردیابی خودرو به صورت آنلاین بر پایه تکنولوژیجی پی اس استوار است. در این تکنولوژی دستگاههایی موسوم به GPS Tracker(ردیاب خودرو) استفاده می شوند که اجزای بکار رفته در این ردیاب ها به شرح زیر است:

• بخش GPS جی پی اس برای گرفتن موقعیت جغرافیایی خودرو یا متحرک از ماهواره.

• بخش GSM جی اس ام برای ارسال موقعیت جغرافیایی خودرو یا متحرک به سامانه مرکزی.

• ورودیهای مختلف آنالوگ و دیجیتال و ارسال مقادیر آنها از طریق ردیاب به سامانه مرکزی. طرز کار ردیاب های مبتنی بر GPRS بدین صورت است که موقعیت مکانی خودرو یا متحرک را از ماهواره های GPS گرفته و از طریق شبکه موبایل (GPRS) به سامانه ارسال می نمایند. مشتریان و صاحبان خودروها می توانند با ورود به سامانه با استفاده از اطلاعات ارسالی توسط ردیاب ها، موقعیت متحرک (فرد یا خودرو) و مسیر حرکتی متحرک را بر روی نقشه مشاهده نمایند.