دلایل عمده هنگ کردن رایانه
چنانچه در این حالت رایانه کاربر عملکرد خوبی داشت و فریز شدن در سیستم اتفاق افتاد، مطمئناً مشکل به وجود آمده مربوط به یک اشکال نرمافزاری است و حالا این اشکال میتواند از یک درایور باشد که مربوط به نرمافزاری باشد که به تازگی نصب شده است و یا حتی مربوط به یک بدافزار باشد.
هنگ کردن سیستم عامل میتواند دلایل مختلفی داشته باشد، اما عمدهترین این دلایل میتواند به مشکلات نرمافزاری مربوط باشد.
هنگ کردن آن مواجه شده است و در چنین شرایطی یا سرعت عملکرد برنامهها به شدت کاهش مییابد یا سیستم عامل به طور کامل از ادامه فعالیت باز میایستد و کاربر مجبور به راهاندازی مجدد رایانه میشود.
درباره این که آیا راهاندازی مجدد رایانه دردی را دوا میکند؟ گفت: مطمئناً کنار آمدن با این مشکل چندان ساده نیست، حتی اگر کاربر سعی کند که انتظار اجرای سریع برنامهها را نداشته باشد اما باز هم در مواقعی که به انجام کارهای مهمی میپردازید و یکباره با هنگ کردن سیستم عامل مواجه میشوید، از آنجا که بسیاری از کاربران با این مشکل مواجهاند و نمیدانند برای حل این مشکل باید چه کاری انجام دهند، تنها راهحل را نصب مجدد ویندوز میدانند، در حالی که برخی از راهکارهای موجود میتواند در حل این مشکل مؤثر باشد.
ارائه راهکارهایی : پیش از هر چیز کاربر باید توجه داشته باشد که در این شرایط، پشتیبانگیری مقدمه کار به حساب میآید و بهتر است بدون اتلاف وقت و بدون آنکه حتی به روشهای رفع مشکل فکر کند و بخواهد از آنها استفاده کند، حتماً یک نسخه پشتیبان از اطلاعات مهم خود تهیه کند.
هنگ کردن سیستم عامل میتواند دلایل مختلفی داشته باشد، اما عمدهترین این دلایل میتواند به مشکلات نرمافزاری مربوط باشد و برای فهمیدن این مورد کاربر میتواند بهعنوان اولین اقدام، رایانه را در حالت Safe Mode بوت کند و در این حالت تنها فایلهای پایه و درایورهای ضروری برای راهاندازی سیستم عامل فراخوانی میشوند و سیستم عامل در محدودترین حالت نرمافزاری بوت میشود و چنانچه در این حالت رایانه کاربر عملکرد خوبی داشت و فریز شدن در سیستم اتفاق افتاد، مطمئناً مشکل به وجود آمده مربوط به یک اشکال نرمافزاری است و حالا این اشکال میتواند از یک درایور باشد که مربوط به نرمافزاری باشد که به تازگی نصب شده است و یا حتی مربوط به یک بدافزار باشد.
برای بررسی کاملتر و رفع برخی مشکلات رایج نرمافزاری، میتوان از روشهای پیشنهادی مانند حذف سختافزارها و درایورهای مربوط به آنها که بهتازگی روی سیستم عامل نصب شده است و یا نصب ویروسیاب قدرتمند و به روز، بهروزرسانی ویندوز و نرمافزارهایی که عموماً از آنها استفاده میشود و همچنین کاربر باید در محیط Safe Mode کامپیوتر را ویروسیابی کند، استفاده کند.
یکی از مشخصههای اشکالات سختافزاری، نمایش صفحه خطای آبی رنگ است. این صفحه که به آن (BSOD (Blue Screen Of Death گفته میشود، در بسیاری از موارد نشاندهنده آن است که یک اشکال سختافزاری منجر به هنگ کردن و فریز شدن رایانه شده است و چنانچه کامپیوتر فرد با هنگهای متوالی همراه باشد و صفحه خطای آبی را نیز مشاهده نکنید، ممکن است خطاهای سختافزاری دیگری در پیش باشند، مشکلاتی همچون گرمای زیاد، آسیب فیزیکی سختافزارها، آسیبدیدگی کابلهای اتصالی و… برخی از عواملی هستند که در بروز اشکالات سختافزاری نقش مؤثر است.
در راستای رسیدگی به مشکلات سختافزاری نیز میتوان به اقداماتی از قبیل پاک کردن گرد و غبار را از سختافزارهایی همچون فنهای خنک کننده، بررسی محل قرار گرفتن کارت گرافیک، صدا و دیگر سختافزارهای متصل به مادربورد و... اشاره کرد. در نهایت نیز ذکر این نکته ضروری است که گاهی اوقات، همه مشکلات و هنگهای سیستم عامل تنها با نصب مجدد ویندوز حل میشود و از اینرو چنانچه برنامههای زیادی روی ویندوز کامپیوتر نصب نشده است و نصب مجدد ویندوز پیشنهاد میشود.